ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άγριο sell off στη μετοχή της Credit Suisse - «Βουτιά» 72%

Χρηματιστήριο, Credit Suisse
Associated Press

Με πτώση άνοιξαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία προσπαθούν αν αξιολογήσουν τα δεδομένα του deal της Credit Suisse με την UBS

Αγριο sell off καταγράφεται στην μετοχή της Credit Suisse κατά την έναρξη διαπραγμάτευσής της. Πλέον ο τίτλος διαπραγματεύεται στα 0,71 ελβετικά φράγκα.

Με πτώση άνοιξαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία προσπαθούν αν αξιολογήσουν τα δεδομένα του deal της Credit Suisse με την UBS, με τη μετοχή της τελευταίας να υποχωρεί περί το 8%.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με τον ομώνυμο ευρωπαϊκό δείκτη να καταγράφει απώλειες 3,3%.

Και οι ασιατικές αγορές υποχωρούν σημαντικά, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για το εάν το επόμενο διάστημα και άλλες τράπεζες βρεθούν αντιμέτωπες με ζητήματα ρευστότητας, με δεδομένο ότι οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες επιφέρουν πλήγμα στον τραπεζικό τομέα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι μετοχές των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της Ιαπωνίας (Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho και Sumitomo Mitsui Financial Group) ενώ ξεκίνησαν με κέρδη γρήγορα πέρασαν σε αρνητικό έδαφος και σημειώνουν απώλειες. Την ίδια ώρα, μικτό ώρα άνοιγμα δείχνουν τα futures στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και στη Wall Street.

Σχετικές ειδήσεις

Νέα αναταραχή στις αγορές - Δεν πείθει το ντιλ Credit Suisse με UBS

Συναγερμός στην αγορά ομολόγων - Το «φάουλ» της Ελβετίας και οι πιθανές νομικές συνέπειες

Credit Suisse: Ουάσινγκτον και Λονδίνο χαιρετίζουν την εξαγορά από τη UBS