ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή στήριξη στις επιχειρήσεις Τύπου - Τι προβλέπει τροπολογία

Διπλή στήριξη στις επιχειρήσεις Τύπου - Τι προβλέπει τροπολογία
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διπλή στήριξη στις επιχειρήσεις Τύπου δίνει η κυβέρνηση, αφενός καλύπτοντας μέρος των εργοδοτικών εισφορών, αφετέρου δίνοντας τη δυνατότητα να ρυθμίσουν σε πολλές δόσεις οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

Εντάσσεται και για το έτος 2022 στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των οριζόμενων επιχειρήσεων τύπου, η συνολική ή μερική κάλυψη της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού δύο τοις εκατό (2%) επί του ετήσιου κύκλου εργασιών επιχείρησης, προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) [περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του α.ν. 248/1967],

Επεκτείνεται και στο έτος 2022 η δυνατότητα σε υπόχρεες επιχειρήσεις τύπου να ρυθμίσουν οφειλές τους προς τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. (φορέας εκτός του Μητρώου Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης), που προκύπτουν από εισφορά εργοδοτών, σε έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή των προστίμων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης υποβολής και καταβολής, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις κρίνονται απαραίτητες εξαιτίας των συνθηκών οικονομικής αβεβαιότητας, που προκάλεσαν οι διαδοχικές κρίσεις και στοχεύουν στη στήριξη των αναφερόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και στην αποτροπή επιδείνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος στο ως άνω πεδίο οικονομικής δραστηριότητας.

Αφορούν στις επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων, τους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, τους παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον περιοδικό τύπο και τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών.