ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρυπτονομίσματα: Μήνυσε την Binance η CFTC – Κατρακυλά το Bitcoin

Κρυπτονομίσματα: Μήνυσε την Binance η CFTC – Κατρακυλά το Bitcoin

Σε μήνυση κατά του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Τσανπένγκ Ζάο για παραβίαση των κανονισμών για το trading παραγώγων προχώρησε η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η μήνυση κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο. Στον απόηχο της είδησης τα κρυπτονομίσματα υποχωρούν, με το bitcoin να χάνει πάνω το 3,3%.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων πραγματοποιεί έρευνα στη Binance σχετικά με το εάν κατόρθωσε να βάλει εμπόδιο στους κατοίκους των ΗΠΑ από το να αγοράζουν και να πουλούν παράγωγα κρυπτονομισμάτων. Με βάση τους κανόνες της CFTC, οι πλατφόρμες θα πρέπει να εγγραφούν στην αρχή και να ενημερώνουν εάν επιτρέπουν στους Αμερικανούς να κάνουν συναλλαγές στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Καθώς η Binance δεν είχε εγγραφεί στη CFTC, η τελευταία προέβη σε μήνυση εναντίον της για ενδεχόμενη παραβίαση των κανονισμών για το trading παραγώγων. Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), καθώς και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, έχουν εξετάσει αν η Binance παραβίασε τους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος.