ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κι άλλη χρεοκοπία στη Wall Street - Κατέρρευσε η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράντσον

Κι άλλη χρεοκοπία στη Wall Street - Κατέρρευσε η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράντσον
AP Photo

Η είδηση της κατάρρευσης της Virgin Orbit προκαλεί σοκ στη Wall Street, αφενός μεν γιατί έχουν προηγηθεί τρεις χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών και αφ'ετέρου διότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εισαχθεί στο Νάσντακ 15 μήνες πριν

Κι άλλη χρεοκοπία χτύπησε την πόρτα της Wall Street, καθώς η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράντσον προσέφυγε στο κεφάλαιο 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας.

Το γεγονός αυτό είναι απόρροια της αδυναμίας της να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, την οποία είχε ανάγκη ώστε να περιορίσει τις απώλειες, την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

Η είδηση της κατάρρευσης της Virgin Orbit προκαλεί σοκ στη Wall Street, αφενός μεν γιατί έχουν προηγηθεί τρεις χρεοκοπίες περιφερειακών τραπεζών και αφ'ετέρου διότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εισαχθεί στο Νάσντακ 15 μήνες πριν. Όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η Virgin Orbit που εδρεύει στο Long Beach υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της περιφέρειας Delaware. Με αυτή την κίνηση επιδιώκει να ξεφορτωθεί περιουσιακά της στοιχεία ενώ ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που βιώνει είναι πως την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε απόλυση του 85% των εργαζομένων της, που ανέρχονται σε 750.

Με βάση τα όσα ανέφερε η Virgin Orbit, τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε περίπου 243 εκατομμύρια δολάρια και το χρέος της διαμορφώνεται στα 153,5 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως η Virgin Orbit έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο το 2021 και ενώ συγκέντρωσε 255 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από αυτά που αναμένονταν. Η εταιρεία που είναι απότοκος της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Virgin Galastic έχει ως αντικείμενο την εκτόξευση από αέρος πυραύλων κάτω από ένα ειδικό αεροπλάνο Boeing 747 με στόχο να θέσει δορυφόρους σε τροχιά.