ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 2 ευρώ θα πληρώσουν για βενζίνη οι εκδρομείς του Πάσχα - Παραδείγματα

Βενζίνη
Eurokinissi

Όσοι θελήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα δυσκολευτούν αρκετά, καθώς σε πολλές περιοχές η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει τα 2 ευρώ

Την ανηφόρα παίρνει και η τιμή στη βενζίνη, που θα ακριβύνει ακόμη περισσότερο όσο οδεύουμε προς το Πάσχα, σύμφωνα με τους πρατηριούχους. Έτσι, αναμένεται να είναι δύσκολη η μετακίνηση των εκδρομέων της εορταστικής περιόδου λόγω της αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

Όσοι θελήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα δυσκολευτούν αρκετά, καθώς σε πολλές περιοχές η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει τα 2 ευρώ.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια της Αττικής ήδη βρίσκεται στο 1, 911 ανά λίτρο. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες η τιμή της βενζίνης θα ακριβύνει και άλλο.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Αυτή τη τιμή που βλέπετε, 1,92, είναι τιμή αγοράς της Πέμπτης. όσοι αγοράσαν Σάββατο, Δευτέρα, «τσίμπησε» ένα λεπτό. άρα μέση τιμή αυτή τη στιγμή είναι 1,93…1,94». Στην περιφέρεια η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη.

Σε πολλούς πασχαλινούς προορισμούς η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ ανά λίτρο. Ενδεικτικά στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ξεκινά από 2 ευρώ και φτάνει τα 2,020 ενώ στις Κυκλάδες ξεκινά από 2,048 και φτάνει τα 2,350. Σχεδόν σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, οι αντλίες…πήραν «φωτιά».

Στην Αράχωβα η αμόλυβδη πωλείται από 1,999 ΕΩΣ 2,099€/lt, όπως και στη Ζαγορά Πηλίου, στην Κέρκυρα από 2,009 ΕΩΣ 2,179 €/lt, στην Ιτέα από 1,979 ΕΩΣ 2,018€/lt.

Οι Κυκλάδες και τα Επτάνησα είναι οι πιο ακριβές περιοχές. Ο Κωνσταντίνος Γαλιατσάτος, πρόεδρος ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ανέφερε: «Η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται από 2,020 έως το 2,040. Αγοράζουμε και με υψηλή τιμή όμως. Εάν είναι δύο άνθρωποι που θέλουν να βγουν για να παραθερίσουν στο νησί, είναι ανασταλτικός παράγων αυτό. Και για τους ξένους, φυσικά, που έρχονται στην Κεφαλλονιά. Απορούν. Είμαστε μια από τις χώρες που έχει την ακριβότερη τιμή στη βενζίνη».

Μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, πάντως, προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της τιμής της αμόλυβδης, καθώς και η διεθνής τιμή έχει ανέβει αλλά και η ζήτηση των ημερών θα δώσει ώθηση για αυξήσεις.