ΕΝΦΙΑ: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Θα γίνονται σε 10 δόσεις

Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στο τέλος Απριλίου να μπουν στους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, στην εφαρμογή του Ε9, και να δουν τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν φέτος

Ακίνητα
Eurokinissi
1'

Η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ ολοκληρώνεται τις επόμενες 15 ημέρες. Περίπου 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο TAXIS μέχρι τα τέλη Απριλίου. Έτσι, μετρά αντίστροφα ο χρόνος από τη στιγμή που έκλεισε και η πλατφόρμα Ε9 για διορθώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, χρειάζονται 10 με 15 μέρες για να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXIS. Όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στο τέλος Απριλίου να μπουν στους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, στην εφαρμογή του Ε9, και να δουν τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν φέτος.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 10 δόσεις. Η πρώτη θα πληρωθεί στα τέλη Μαΐου και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024 . Αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό εφάπαξ θα έχει 3% έκπτωση στο ποσό.

Σημειώνεται ότι με το που θα βγουν τα εκκαθαριστικά υπάρχει το δικαίωμα – για διάστημα 1 με 1,5 μήνα – από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων να κάνουν διορθώσεις. Αν διαπιστώσουν δηλαδή ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί λάθος θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του Ε9 που θα ξανανοίξει για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Επίσης, ατομικά ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες που έχασα τη ρύθμιση των 72 έως 120 δόσεων αλλά έχουν το δικαίωμα να επανενταχθούν σε αυτή θα στείλει της επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ. Είναι μια δεύτερη ευκαιρία την οποία οι οφειλέτες θα πρέπει να αξιοποιήσουν μέχρι τέλος Ιουλίου προκειμένου να αποφύγουν κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή