ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό - Τι ισχύει

Επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό - Τι ισχύει
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Η επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα αφορά την κύρια ή δευτερεύουσα οικία ενός νοικοκυριού.

Για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό και τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα μίλησε ο εφοριακός Γιάννης Χατζησαλάτας.

Η επιδότηση αφορά την κύρια ή δευτερεύουσα οικία ενός νοικοκυριού. Κάθε μέλος μιας οικογένειας δικαιούται να κάνει αίτηση για μία μόνο οικία. Επομένως, αν ο ένας σύζυγος υποβάλει αίτηση για την κύρια οικία, ο άλλος σύζυγος μπορεί να υποβάλει αίτηση για το εξοχικό.

Αυτό που χρειάζονται οι δικαιούχοι είναι ο αριθμός παροχής ρεύματος και ο κανονισμός της πολυκατοικίας να επιτρέπει την τοποθέτηση του ηλιακού στην ταράτσα.

Βασικό κριτήριο είναι το ετήσιο εισόδημα. Επίσης, μετράει αν είναι μονογονεϊκή οικογένεια και ο αριθμός εξαρτώμενων μελών, ενώ μοριοδοτούνται επιπλέον τα ΑμεΑ.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για ένταξη στο πρόγραμμα οι αιτούντες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση μέσα σε 7 ημέρες.

Το ποσοστό της επιδότησης είναι ο συνδυασμός του εισοδήματος με τη χωρητικότητα του μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Εισοδηματικά κριτήρια και ποσοστό επιδότησης:

Για κάθε μέλος με εισόδημα έως 5.000 ευρώ η επιδότηση είναι 60%. Για μέλος με έως 10.000 ευρώ εισόδημα η επιδότηση είναι 55% και για μέλη με εισόδημα από 10.001 ευρώ και πάνω η επιδότηση είναι 50%.