ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν πληρωμές σε συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση

Ξεκινούν πληρωμές σε συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση
INTIME

Αναδρομικά 6 ετών έως 30.000 ευρώ σε δικαιούχους με παράλληλη ασφάλιση θα δώσει ο ΕΦΚΑ αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη, μαζί με τις πληρωμές των συντάξεων Μαΐου. 

Πρόκειται για αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τον Μάιο του 2016 έως το τέλος Ιουνίου του 2022. Πρόκειται για την καταβολή της δεύτερης σύνταξης κυρίως σε γιατρούς, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Περιλαμβάνει συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, οι οποίοι θα λάβουνσταδιακά τα οφειλόμενα έως το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει πως όσοι λάβουν την προσαύξηση που δικαιούνται εδώ και χρόνια θα λάβουν μαζί και το πακέτο των αναδρομικών που για κάποιους ξεπερνά τα 25.000 ευρώ και φθάνει τα 30.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι με παράλληλο χρόνο ασφάλισης σε δύο ή και περισσότερα Ταμεία δικαιούνται το μεγαλύτερο πακέτο αναδρομικών που δόθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς τα οφειλόμενα από τις προσαυξήσεις συντάξεων ξεκινούν από το 2017 και φτάνουν μέχρι στιγμής στα 6 έτη. Αντίθετα, όσοι υπέβαλαν αίτηση για παράλληλη σύνταξη από την 1η Ιουλίου 2022 και έπειτα, χάρη στο νέο λογισμικό, το οποίο λειτουργεί ο e-ΕΦΚΑ έκτοτε, έχουν ελάχιστο χρόνο αναμονής.

Η καταβολή της δεύτερης σύνταξης θα γίνει με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου που θα γίνει ως ακολούθως:

  • Αύριο, Τρίτη 25 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου στους συνταξιούχους των τέως φορέων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Τετάρτη 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Την Πέμπτη 27 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.