ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πρόθεση μας να επανέλθουμε στο καθεστώς των τριετιών

Χατζηδάκης: Πρόθεση μας να επανέλθουμε στο καθεστώς των τριετιών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει το καθεστώς των τριετιών αφού πέσει η ανεργία κάτω από το 10% σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Πρόθεση μας είναι, μετά τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, να επανέλθουμε στο καθεστώς τριετιών, κάτι που σημαίνει σημαντική ενίσχυση των μισθών των εργαζομένων.

Άνοιξαν επιπλέον 300.000 δουλειές την τελευταία 4ετία, τόνισε ο ίδιος. Είναι ενδεικτικό ότι έχουμε το πιο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων από το 2001, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι θα έχουμε ανεργία 8% το 2027.

Αυτές τις μέρες επιχειρούμε να ξεκινήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας στις ΔΕΚΟ των μεταφορών. Πολύ σύντομα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Στόχος μας είναι να την επεκτείνουμε και αλλού. Αμέσως μετά τις εκλογές, θα προχωρήσουμε με τη βιομηχανία και έπειτα στον τουρισμό και την εστίαση, ανέφερε.

Μέσα σε 27 μήνες, εκδόθηκαν 570.000 νέες συντάξεις. Αντίστοιχα μέτρα έχουμε λάβει και για τις επικουρικές συντάξεις. Οι αυξημένες αμοιβές σε νέους γενικούς διευθυντές οφείλονται στο ότι προβλέπονται 3ετή συμβόλαια και πρέπει να είναι ελκυστικές θέσεις, τόνισε ο ίδιος.

Οδηγός και για άλλους δημόσιους οργανισμούς θα είναι η επιλογή στελεχών στον e- EΦΚΑ, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.