ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο - Τι ισχύει

Τιμολόγιο ΔΕΗ
In Time

Σε ισχύ είναι από τη Δευτέρα 1η Μαΐου το θερινό ωράριο για το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο

Συγκεκριμένα σύμφωνα τον ΔΕΔΔΗΕ, ενημερώνει τους οικιακούς πελάτες με εγκατεστημένο νυχτερινό μετρητή, ότι θα αρχίσει να ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο το συνεχές ωράριο 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο, από την 1η Μαΐου, έως 31 Οκτωβρίου 2023.

«Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον προμηθευτή τους» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν διαθέτει ήδη το σπίτι σας;

Για να δείτε εάν διαθέτει το σπίτι σας νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο μπορείτε να ανατρέξετε στον λογαριασμό ρεύματος.

  • Εάν, ο πάροχός είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται: ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο

  • Επιπλέον, στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού αναγράφεται: Πάγια χρέωση νύχτας
  • Παράλληλα, υπάρχει ένα ενδεικρικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης. Εάν το λαμπάκι αυτό ανάβει το βράδυ, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.
  • Υπάρχει, επίσης, πάντα η επιλογή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να ενημερωθείτε διαθέτετε την υπηρεσία.

Πώς κάνετε αίτηση για νυχτερινό ρεύμα

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη).

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσω της εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Να σημειωθεί ότι, υπάρχει πρόσθετη δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα).