ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kόκκινος συναγερμός για τη γερμανική οικονομία

Γερμανία, οικονομία
Associated Press

Σύμφωνα με την Bundesbank, η «ατμομηχανή» της Ευρώπης θα καταγράψει ύφεση 0,3% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι εκτίμησης για ύφεση 0,5% που είχε κάνει στην αρχή του χρόνου

Ήπια ύφεση θα παρουσιάσει η οικονομία της Γερμανίας εντός του 2023, εκτιμά η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας στην εξαμηνιαία έκθεση της που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Bundesbank, η «ατμομηχανή» της Ευρώπης θα καταγράψει ύφεση 0,3% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έναντι εκτίμησης για ύφεση 0,5% που είχε κάνει στην αρχή του χρόνου. Για το 2024, η κεντρική τράπεζα αναμένει πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2%, ενώ για το 2025 προβλέπει ανάπτυξη 1,3%.

Οι οικονομολόγοι βλέπουν τη γερμανική ανάπτυξη να υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες για τα επόμενα χρόνια και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Γερμανία θα είναι η οικονομία της G-7 με τις χειρότερες επιδόσεις φέτος.

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,3% την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ακολουθώντας μια πτώση 0,5% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.