ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιntrakat: Πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ «πέταξε» η κεφαλαιοποίηση - Άνοδος 180% σε σχέση με πέρυσι

Ιntrakat: Πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ «πέταξε» η κεφαλαιοποίηση - Άνοδος 180% σε σχέση με πέρυσι

Πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ εκτοξεύθηκε η κεφαλαιοποίηση της INTRAKAT σε σχέση με έναν χρόνο πριν

Πάνω από τα 400 εκατ. ευρώ εκτοξεύθηκε η κεφαλαιοποίηση της INTRAKAT, με τη μετοχή της να καταγράφει άλμα 5,63% στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου. Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση του κατασκευαστικού ομίλου πριν έναν χρόνο ήταν 143 εκατ. ευρώ και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγράψει άνοδο 180%.

H Intrakat έχει περάσει σε νέα εποχή μετά και την εξαγορά του Ακτωρα και έχει αναδειχθεί έχει στη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, στο τέλος Ιουνίου 2023 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει στα 2,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022. Μετά την εξαγορά του Ακτωρα και την έγκρισή της από τη Επιτροπή Ανταγωνισμού το επόμενο διάστημα, ο Όμιλος θα διαθέτει στο τέλος του 2023 συνολικά ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξης των 4,9 δισ. ευρώ.

Ειδικά δε για την περίπτωση της Αττικής Οδού, ο κ. Εξάρχου στο πλαίσιο της γ.σ. επανέλαβε την πρόθεση της Intrakat να διεκδικήσει δυναμικά την Αττική Οδό. Και αποκάλυψε ότι η εταιρεία στο κοινοπρακτικό σχήμα με την πορτογαλική Brisa που διεκδικούν την παραχώρηση αύξησε το μερίδιο της στο 49% από 30%.

Όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου: Το growth story της Intrakat και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στον κλάδο