ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HELLENiQ ENERGY: Κλειδώνει η διάθεση πακέτου μετοχών από Όμιλο Λάτση - ΤΑΙΠΕΔ

HELLENiQ ENERGY: Κλειδώνει η διάθεση πακέτου μετοχών από Όμιλο Λάτση - ΤΑΙΠΕΔ

O βασικός μέτοχος της HELLENiQ ENERGY, (πρώην ΕΛΠΕ) δηλαδή ο όμιλος Λάτση και το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα στην από κοινού διάθεση μετοχών, με στόχο να αυξηθεί το free float της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση οι δύο βασικοί μέτοχοι βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το ποσοστό των μετοχών που θα διαθέσουν από κοινού στο Χρηματιστήριο.

Για να προχωρήσει η διάθεση μετοχών απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προσφέρει κάλυψη στο ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με τη ρευστοποίηση μέρους της συμμετοχής του στην HELLENiQ ENERGY.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως η σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θα κατατεθεί άμεσα και θα συμπεριληφθεί σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια, που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στη Ηelleniq Energy ανέρχεται στο 35,48% και της Paneuropean 45,12%. Δηλαδή ελληνικό δημόσιο και όμιλος Λάτση κατέχουν από κοινού ποσοστό περί το 81%, ενώ οι έλληνες θεσμικοί κατέχουν το 5,46% και οι ξένοι θεσμικοί το 3,39%. Από τα παραπάνω αποδεικνύεται πως το free float των μετοχών είναι 8,5%.