ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 30.000 δολάρια

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 30.000 δολάρια
Pixabay

Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 30.000 δολάρια.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 30.145 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 590 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει κερδίσει πάνω από 83,6% από την αλλαγή του έτους.

Οι αιτήσεις πτώχευσης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 68% το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Epiq Bankruptcy, πάροχος στοιχείων πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Συνολικά 2.973 αιτήσεις πτώχευσης κατατέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την Epiq, σε σύγκριση με 1.766 την ίδια περίοδο πέρυσι.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η SVB, η Envision, η Bed Bath & Beyond, η Party City και η Lordstown Motors ήταν μερικά από τα πιο επιφανή θύματα των υψηλών επιτοκίων και του επίμονου πληθωρισμού.

«Η αύξηση των αιτήσεων πτώχευσης αντικατοπτρίζει ότι περισσότερες οικογένειες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένο χρέος λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους δανεισμού», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πτώχευσης Έιμι Κουάκενμπος.

Η Fed ανέβασε τα επιτόκια στο 5%-5,25% μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις, καθιστώντας τον δανεισμό πιο ακριβό για εταιρείες και ιδιώτες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά βλέπει άλλες δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023.