ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 4G κινητό των 12 δολαρίων που απευθύνεται σε 250 εκατομμύρια Ινδούς

Το 4G κινητό των 12 δολαρίων που απευθύνεται σε 250 εκατομμύρια Ινδούς
AP

Ο τηλεπικοινωνιακός βραχίονας του ινδικού ομίλου Reliance Industries, κυκλοφόρησε ένα τηλέφωνο αξίας 12 δολαρίων με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Το τηλέφωνο της Reliance Jio στοχεύει να μειώσει το χάσμα συνδεσιμότητας στην κινητή τηλεφωνία μεταξύ της αγροτικής Ινδίας και των αστικών περιοχών, επιτρέποντας στους χρήστες που δεν διαθέτουν smartphone μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τη μετάβαση από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G σε 4G.

Το νέο τηλέφωνο, που ονομάζεται Jio Bharat, διαθέτει πληκτρολόγιο με κουμπιά και μικρή οθόνη χωρίς δυνατότητα αφής.

Υπάρχουν ακόμη 250 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ινδία που παραμένουν παγιδευμένοι στην εποχή του 2G, ανίκανοι να αξιοποιήσουν βασικές δυνατότητες του διαδικτύου σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επανάστασης 5G.

Η Reliance Jio σκοπεύει να προσελκύσει αυτούς τους καταναλωτές και να τους προσφέρει νέες υπηρεσίες και κίνητρο να αποκτήσουν τελικά πιο προηγμένα τηλέφωνα στο μέλλον.

Αναλυτές που μίλησαν στο CNBC δήλωσαν ότι παρά τα σχέδια της Jio, οι άλλες ινδικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι απίθανο να ρίξουν σημαντικά τις τιμές τους.

«Η μείωση των τιμών σε γενικές γραμμές δεν θα είναι μια βιώσιμη επιλογή, αλλά θα είναι μια πρόκληση για (άλλες τηλεπικοινωνίες) να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες πελατών και πακέτα προϊόντων για να αυξήσουν τη σταθερότητα των πελατών», ανέφεραν.