ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφάλαιο κίνησης με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου για δύο χρόνια

Κεφάλαιο κίνησης με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου για δύο χρόνια
INTIME

Κεφάλαιο κίνησης µε δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου για δύο χρόνια προσφέρει το Ταµείο Ρευστότητας Επιχειρήσεων, που ενεργοποιείται εκ νέου µε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών Νίκου Παπαθανάση και της διευθύνουσας συµβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-hdb, Αθηνάς Χατζηπέτρου.

Λόγω της µεγάλης απήχησης του Ταµείου Ρευστότητας Επιχειρήσεων, τα κεφάλαια είχαν εξαντληθεί και η ενεργοποίησή του γίνεται µε την ανακατανοµή πόρων µεταξύ των τριών Ταµείων του Χαρτοφυλακίου Συγχρηµατοδοτήσεων Business Growth Fund.

Οι πόροι του Ταµείου Ρευστότητας Επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 54 εκατ. ευρώ, που σηµαίνει ότι το πρόσθετο διαθέσιµο χαρτοφυλάκιο του προγράµµατος ανέρχεται πλέον στα 129,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυµίζεται ότι τον Μάιο του 2023 ενεργοποιήθηκαν τα τρία Ταµεία του Business Growth Fund:

1. Πράσινα Συγχρηµατοδοτούµενα ∆άνεια (Green Co-financing Loans),

2. ∆άνεια Ψηφιακής Αναβάθµισης (Digitalization Co-financing Loans),

3. ∆άνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων (Liquidity Co-financing Loans) µέσω έναρξης των υποβολών αιτήσεων χρηµατοδότησης στην πλατφόρµα Know your Customer /KYC της HDB.

Η πλατφόρµα KYC by HDB διευκολύνει τις επιχειρήσεις που µέχρι σήµερα παρέµεναν στο περιθώριο της τραπεζικής χρηµατοδότησης, να υποβάλουν την αίτησή τους – µία και µόνη φορά– και κατόπιν να γίνονται δεκτά από οποιαδήποτε τράπεζα επιλέξουν, χωρίς κόστος, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα αυξηµένο, µε τις υποβληθείσες αιτήσεις για χρηµατοδότηση στην πλατφόρµα KYC της HDB να ξεπερνούν τις 12.000 για δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ.