ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Scope Ratings έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Η Scope Ratings έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Άλλος ένας οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

Η Ελλάδα ήλθε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, ύστερα από την αποψινή (04/08) αναβάθμιση της εγχώριας οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, ο οποίος αξιολογούσε –μέχρι σήμερα– την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ΒΒ+ με θετικό outlook και πλέον, τοποθετεί το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒΒ– με σταθερό outlook, που συνιστά επίπεδο investment grade.

Ο οίκος Scope Ratings δεν αναγνωρίζεται ακόμη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μία απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να προστεθεί στον «κύκλο» των κορυφαίων αποδεκτών οίκων αξιολόγησης. Παρ’ όλ’ αυτά, όμως, η κρίση του έχει μεγάλη σημασία, κυρίως ως προς τον βαθμό αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος «τονώνεται» συνεχώς.

Οι επόμενες ημερομηνίες – «σταθμοί»

Με τη σημερινή αναβάθμιση (04/08), ουσιαστικά «ανοίγει» ένας σημαντικός κύκλος αξιολογήσεων για την Ελλάδα, τους οποίους πρέπει να περάσει με επιτυχία έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Την 8η Σεπτεμβρίου, αναμένεται η αξιολόγηση του οίκου DBRS και η δεύτερη πρόκειται να δημοσιευθεί τη 15η του ίδιου μήνα και θα προέρχεται από τον Moody’s. Την 20ή Οκτωβρίου, ακολουθεί η κρισιμότατη έκθεση της Standard & Poor’s, ενώ, ο οίκος Fitch θα παρουσιάσει τελευταίος την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία, την 1η Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις