ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζίνη: Φόβοι ότι θα εκτιναχθεί πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της - Πόσο κοστίζει στα νησιά

βενζίνη
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

«Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει», εκτιμούν οι πρατηριούχοι

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές στα καύσιμα με τους οδηγούς να βάζουν βενζίνη μόνο για τις βασικές μετακινήσεις τους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων προβλέπουν νέες αυξήσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αμόλυβδη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

«Η τιμή της αμόλυβδης θα ξεφύγει»

«Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η τιμή της θα έχει ξεφύγει και ίσως δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της αμόλυβδης να πάει αρκετά πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής στον ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ, έτσι όπως βλέπουμε τις προβλέψεις και βάσει των εξελίξεων» πρόσθεσε. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης. «Θα σας πω ενδεικτικά ότι τις 2 προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια ύφεση. Αυτή η ύφεση δεν φάνηκε. Τελικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε ότι σήμερα υπάρχει μια μέση τιμή στη βενζίνη 1,96 ευρώ το λίτρο αλλά αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική» σχολίασε.

Βενζίνη: Πού είναι πιο ακριβή

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ ενώ στα νησιά κινείται ήδη σε πολύ υψηλότερα επίπεδα: Πρώτες σε ακρίβεια έρχονται και πάλι οι Κυκλάδες με 2,21 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2,11 ευρώ το λίτρο και στα 2,04 ευρώ το λίτρο είναι η τιμή στην Eυρυτανία και στη Φωκίδα στα 2,01 ευρώ το λίτρο.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 4,6% μέσα σε 1 μήνα, αν και σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022 παρέμεινε 5% φθηνότερη. Σημειώνεται δε πως η μέση πανελλαδική τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη είναι στα 1.956 ευρώ το λίτρο από 1,869 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 11 Ιουλίου σε μηνιαία βάση. Δηλαδή υπήρξε μια μηνιαία αύξηση 4, 6%. Ενώ στις 11 Αυγούστου 2022 η τιμή ήταν στις 2,061 ευρώ το λίτρο, δηλαδή υπήρξε μια ετήσια μεταβολή της τάξεως του -5%.