ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλότερη σύνταξη σε όσους έχουν δεύτερη δουλειά - Τι θα προβλέπει ρύθμιση

Υψηλότερη σύνταξη σε όσους έχουν δεύτερη δουλειά - Τι θα προβλέπει ρύθμιση

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, οι εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση θα έχουν ασφαλιστικό κέρδος. Συγκεκριμένα η εργασία σε δεύτερο εργοδότη θα συνεπάγεται υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και επομένως σε υψηλότερη σύνταξη

Ασφαλιστικό κέρδος θα επιφέρει στους εργαζομένους η παράλληλη απασχόληση, καθώς - σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η εργασία εκτός από το βασικό 8ωρο, σε δεύτερο εργοδότη θα οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και σημαντικά υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο εξειδίκευσης των διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου εξετάζονται ήδη σενάρια για την «ανταπόδοση» των ωρών εργασίας - πέραν του βασικού 8ώρου - κατά την απασχόληση σε άλλο εργοδότη.

Μέχρι σήμερα η ασφαλιστική νομοθεσία ορίζει ρητά πως τον μήνα αναγνωρίζονται στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή, έως 25 ένσημα και η δεύτερη εργασία πάει χαμένη από ασφαλιστικής πλευράς.

Στο υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξέρουν ότι εάν παραμείνει η πρόβλεψη για μάξιμουμ 25 ένσημα ανά μήνα, τότε οι επιπλέον ώρες της παράλληλης απασχόλησης δεν θα έχουν ασφαλιστική ανταπόδοση στον εργαζόμενο.

Μιλώντας στην «Κ» ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική απόφαση, οι επιπλέον ώρες απασχόλησης θα οδηγούν σε υψηλότερη σύνταξη, αφού θα αυξάνουν το ποσοστό αναπλήρωσης. Αυτό που μένει να οριστικοποιηθεί είναι η διαδικασία. Γι' αυτό και έχει ξεκινήσει μελέτη από τη Μονάδα Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.