ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτιμήσεις ότι θα ξεκινήσει από 1,50 ευρώ το λίτρο η τιμή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτιμήσεις ότι θα ξεκινήσει από 1,50 ευρώ το λίτρο η τιμή του
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η διαρκής άνοδος στην τιμή του πετρελαίου προκαλεί «τσουνάμι» αυξήσεων στα καύσιμα.

Με τη μέση τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει πανελλαδικά τα 2 ευρώ, οι πολίτες αγωνιούν για το τι θα συμβεί τον χειμώνα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπολών, Απόστολος Καλατζόπουλος, τόνισε πως η τιμή της βενζίνης θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όπως εξήγησε, δεν φαίνεται να μπαίνει «φρένο» στο ράλι ανατιμήσεων στα καύσιμα. «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτό το πράγμα, είναι η επέμβαση του κράτους. Στη φορολογία», είπε χαρακτηριστικά.

«Για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή εκτίμηση, αλλά έτσι όπως πάει η κατάσταση θα βγει πάνω από 1,50 ευρώ. Πέρσι κλείσαμε κοντά στο 1,30 ευρώ. Δεν ξέρουμε πού θα πάει, γιατί έχουμε περίπου έναν μήνα μέχρι να αρχίσει η διάθεση», τόνισε στη συνέχεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρσι υπήρχαν επιδοτήσεις στην αντλία από το κράτος, κάτι που δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα για τη φετινή περίοδο.

«Όλοι ρωτάνε, πέρα από τη βενζίνη που βάζουμε, έχουν ανησυχία. Φυσικά και ρωτάει ο κόσμος για το πετρέλαιο θέρμανσης», σχολίασε ακόμα ο κ. Καλατζόπουλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όλα δείχνουν πως το ράλι ανόδου στην τιμή του πετρελαίου θα συνεχιστεί, με κίνδυνο να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον καταναλωτή.

Τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, οδεύουν σε νέα υψηλά επίπεδα, με τον χειμώνα να πλησιάζει...