ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρώτη ημέρα διάθεσης - Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξήσεις

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρώτη ημέρα διάθεσης - Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξήσεις

Πρώτη ημέρα διάθεσης από σήμερα του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο φέτος θα πωλείται χωρίς επιδότηση, 2 λεπτά φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι, με τιμή 1,39€ ανά λίτρο.

Από σήμερα διατίθεται στους πολίτες το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο για μια ακόμα χρονιά θα τους δυσκολέψει στον να το αγοράσουν. «Είναι πρόβλημα το πετρέλαιο, είναι πρόβλημα οι τιμές, είναι πρόβλημα τα ενοίκια», αναφέρουν απεγνωσμένα.

Από την άλλη οι πρατηριούχοι βλέπουν μόνο ανοδική τάση στις διεθενίς τιμές του πετρελαίου λόγω του πολέμου στο Ισραήλ και εκφράζουν τους φόβους τους.

«Η εβδομάδα που έρχεται θα βρει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ελαφρώς πιο αυξημένη, ενδεχομένως δύο, τρία λεπτά το λίτρο. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, η τιμή θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Αν κλείσουν τα στενά του Σουέζ, θα δούμε την τιμή να εκτοξεύεται. Στο κέντρο της χώρας και κάτω, οι παραγγελίες είναι ελάχιστες. Στο βορειότερο σημείο της χώρας, η ζήτηση έχει αρχίσει και είναι πραγματικά μεγάλη», συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Λόγω της αύξησης που αναμένεται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να προμηθεύονται από νωρίς. Οι παραγγελίες ωστόσο λόγω του καλού καιρού που υπάρχει ακόμα είναι ελάχιστες.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.