ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Αυξήθηκαν οι τιμές σε ενοίκια και αγορές στις φθηνές περιοχές

Ακίνητα

Με τα χρήματα που αγόραζες σπίτι στα νότια προάστια το 2021, σήμερα μπορείς να αποκτήσεις σπίτι στα δυτικά προάστια

Στερεύουν οι προσιτές περιοχές για αγορά ακινήτου στην Αττική, σύμφωνα με την Καθημερινή. Με τα χρήματα που αγόραζες κατοικία στα νότια ή ακόμη και στα βόρεια προάστια πριν από δύο τρία χρόνια, σήμερα αγοράζεις σπίτι στα δυτικά προάστια.

Για παράδειγμα, ένα παλαιό διαμέρισμα στο Περιστέρι στοιχίζει σήμερα περίπου 1.500 ευρώ/τ.μ., τιμή που μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχαν σπίτια στον Χολαργό ή τον Άλιμο.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οφείλεται στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών, ιδίως στις περιοχές όπου οι αξίες είχαν υποχωρήσει περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αξιών των τιμών των κατοικιών, που επιμελείται η Geoaxis, κατά το φετινό τρίμηνο οι τιμές πώλησης παλαιών κατοικιών καταγράφουν ετήσια αύξηση 13,8% κατά μέσο όρο ενώ συγκριτικά με μόλις πριν από δύο χρόνια η μέση αύξηση των τιμών αγγίζει το 41,4%

Έτσι, ένα διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους κοστίζει σήμερα 2.800 ευρώ/τ.μ.. Με αυτά τα χρήματα αποκτούσε κανείς νεόδμητο ακίνητο στο Μαρούσι πριν από έναν χρόνο (σήμερα κοστίζει 3.300 ευρώ/τ.μ.) ή στον Χολαργό πριν από δύο χρόνια. Σήμερα στον Χολαργό ένα νεόδμητο στοιχίζει 4.050 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.