ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναταράξεις στις αγορές - Σε χαμηλά έτους οι δείκτες στην Ασία

Αναταράξεις στις αγορές - Σε χαμηλά έτους οι δείκτες στην Ασία

Σε χαμηλά έτους υποχωρούν οι κινεζικές μετοχές και οι υπόλοιπες αγορές της Ασίας.

Τα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων προκαλούν ανησυχίες για τις προοπτικές του κλάδου, με το Πεκίνο να ξεκινά μια σειρά ερευνών για την Foxconn Technology Group, τον σημαντικότερο συνεργάτη της Apple Inc. και έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Ο ασιατικός δείκτης μετοχών της MSCI υποχωρεί 0,6%, με τον Shanghai Composite να καταγράφει απώλειες 0,8%. Κατά τα άλλα, το γεν υποχώρησε για λίγο πέρα ​​από τα 150 ανά δολάριο νωρίς τη Δευτέρα, ένα επίπεδο που παρακολουθείται στενά για πιθανή παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών για τη στήριξη του νομίσματος.

Αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ιαπωνίας σκέφτονται εάν θα τροποποιήσουν τη ρύθμιση ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.

«Οι αγορές είναι και πάλι σε εγρήγορση για μια πιθανή παρέμβαση της BOJ», έγραψαν οι στρατηγοί της Commonwealth Bank of Australia, συμπεριλαμβανομένου του Joseph Capurso, σε σημείωμα προς τους πελάτες. Το γεν είναι πιθανό να παραμείνει υπό πίεση αυτή την εβδομάδα «καθώς η άνοδος της απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιαπωνίας, εν μέσω των εκτιμήσεων για σύσφιξη της πολιτικής της BOJ, θα συμβάλει ελάχιστα στη μείωση του μεγάλου χάσματος απόδοσης ομολόγων της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ», ανέφεραν.