ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aγοραστικός «πυρετός» για το Bitcoin

Aγοραστικός «πυρετός» για το Bitcoin

Η πιθανή έγκριση τις επόμενες εβδομάδες των πρώτων αμερικανικών ETFs Bitcoin τροφοδοτεί το το ράλι του κρυπτονομίσματος

Συνεχίζεται το ράλι στο Bitcoin, με το κρυπτονόμισμα να σκαρφαλώνει σε επίπεδα του 2022.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο έως και 11,5% φτάνοντας τα 35.000 δολάρια πριν εξισορροπήσει μέρος του κέρδους και υποχωρήσει στα 33.918 δολάρια στις 7:25 π.μ. στο Λονδίνο την Τρίτη.

Η πιθανή έγκριση τις επόμενες εβδομάδες των πρώτων αμερικανικών ETFs Bitcoin τροφοδοτεί το το ράλι του κρυπτονομίσματος. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων BlackRock Inc. και Fidelity Investments είναι μεταξύ εκείνων που αγωνίζονται να προσφέρουν τέτοια προϊόντα.

Η SEC έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στο να δώσει το πράσινο φως σε ETF που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin, επικαλούμενη κινδύνους όπως απάτη και χειραγώγηση στη συγκεκριμένη αγορά. Ωστόσο ο καταιγισμός αιτήσεων από επενδυτές για την έναρξη κεφαλαίων spot πυροδότησε προσδοκίες ότι η χρηματιστηριακή αρχή θα υποχωρήσει.

Το Bitcoin αυξήθηκε επίσης κατά 10% στην αρχή της περασμένης εβδομάδας λόγω της εσφαλμένης αναφοράς ότι η BlackRock είχε κερδίσει την έγκριση για την ίδρυση ενός fund προκάλεσε την κίνηση και το ράλι ψύχθηκε μόλις το λάθος αποκαλύφθηκε.