ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα από Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα από Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
AP.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχάρησαν την Ελλάδα «για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει, τα τελευταία χρόνια».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απέστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα προς την ελληνική πλευρά, για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της σημερινής (27/10) Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και η οποία είναι πολύ ορατή μεταξύ των οίκων αξιολόγησης. Συγχαίρουμε τις ελληνικές αρχές γι’ αυτό το αποτέλεσμα και τη συγκεκριμένη επιτυχία», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι στο τέλος της συζήτησης για την κατάσταση στην Ευρωζώνη, οι ηγέτες της Ένωσης συνεχάρησαν την Ελλάδα «για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειώσει, τα τελευταία χρόνια».

«Η ανάκτηση μίας επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντικό ορόσημο», υπογράμμισε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και απέδωσε εύσημα στον ελληνικό λαό για τις τεράστιες θυσίες που έχει καταβάλει. «Μένουν πολλά ακόμη βήματα, όμως, είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της βιώσιμης πορείας», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις