ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπολογίστε το ελάχιστο εισόδημα του επαγγελματία με 6 κλικ

Υπολογίστε το ελάχιστο εισόδημα του επαγγελματία με 6 κλικ

Έτοιμο το εργαλείο υπολογισμού με το οποίο μπορείτε να υπολογίσετε -πριν το κάνει η εφορία- το ελάχιστο εισόδημα που βγάζει το νέο σύστημα φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων.

Με την πρώτη ματιά θα καταλάβετε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο οριζόντιο όριο 10.920 ευρώ για όλους. Το αντίθετο: το όριο κυμαίνεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

Για να υπολογίσετε το ελάχιστο εισόδημα -αυτομάτως βγαίνει και ο φόρος για την διευκόλυνση και την καλύτερη ενημέρωσή σας- θα ακολουθήσετε τα έξι απλά βήματα του εργαλείου οικονομικής ενημέρωσης. Μην ασχολείστε με το ποιος είναι ο ελάχιστος μισθός.

Απλώς απαντήστε στα 6 απλά ερωτήματα:

1. Ποια είναι τα χρόνια προϋπηρεσίας σας; Λιγότερα ή περισσότερα από 9;

2. Ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές που δίνετε στον καλύτερα αμειβόμενο υπάλληλό σας; Θα αναγράψετε τα μεικτά μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές. Αν δεν υπάρχει υπάλληλος θα αφήσετε το "μηδέν"

3. Ποιο είναι το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές; Μηδενικό; Τριάντα χιλιάδες ευρώ; Πενήντα χιλιάδες ευρώ; Γράψτε το ποσό.

4. Το ερώτημα 4 δεν είστε σε θέση να το απαντήσετε εύκολα αλλά υπάρχει και αυτή η παράμετρος στην εξίσωση. Μπορείτε να "παίξετε" με την μεταβλητή για να δείτε την επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα. Το πραγματικό στοιχείο θα το γνωρίζει μόνο η ΑΑΔΕ.

5. Σας καλούμε και πάλι να δηλώσετε πόσα χρόνια ασκείτε το επάγγελμά σας. Αν η δραστηριότητα είναι καινούργια - έως τρία χρόνια - θα δείτε ότι το ελάχιστο εισόδημα θα μηδενιστεί.

6. Υπάρχουν ακόμη δύο παράμετροι που μπορούν να μειώσουν το ελάχιστο εισόδημα: Η αναπηρία και η έδρα της επιχείρησης.

Βρείτε όλες τις απαντήσεις υπολογίζοντας ΕΔΩ