ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται επιταγή ακρίβειας στο τέλος του χρόνου

Έρχεται επιταγή ακρίβειας στο τέλος του χρόνου

Έρχεται έκτακτο επίδομα στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης

Για έκτακτο βοήθημα στο τέλος του χρόνου, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός, έκανε λόγο σε εκπομπή του στο MEGA ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός». Ωστόσο ο κ. Θεοχάρης δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αν το βοήθημα αυτό θα έρθει σε μορφή επιταγής ακρίβειας ή ως κάποιο pass.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών.

Μάλιστα για την μείωση των τιμών είπε: «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».