ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Τι αλλάζει με το νέο έτος

Τιμολόγια ρεύματος: Τι αλλάζει με το νέο έτος

Αλλαγές έρχονται στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με το νέο έτος

Στην ομιχλώδη κατάσταση που επικρατεί στα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που έρχονται με το νέο έτος, αναφέρθηκε στο Action 24 ο υπεύθυνος τύπου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Καρέλης. Ο εκπρόσωπος του σωματείου ευχήθηκε να καταφέρουν οι καταναλωτές να διαχειρισθούν τη νέα κατάσταση.

Ο κ. Καρέλης σημείωσε ότι «οι αλλαγές γίνονται για τη διευκόλυνση του καταναλωτή και για να γνωρίζει υποτίθεται σε ποιο τιμολόγιο έχει τοποθετηθεί. Εκεί όμως ξεκινάει το πρόβλημα. Παρά τις διευκρινίσεις είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε ακόμα κι εμείς που ασχολούμαστε με το χώρο», είπε ο κ. Καρέλης και πρόσθεσε ότι «βασικά το πράσινο τιμολόγιο θα επιλέξει ο περισσότερος κόσμος γιατί θα έχει κλειδωμένη τιμή για ένα μήνα. Μέχρι 31/12 θα πρέπει να έχουμε επιλέξει ως καταναλωτές σε ποιο τιμολόγιο θα βρισκόμαστε».

Από εκεί και πέρα «θα έχουμε τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι το μπλε τιμολόγιο με τη σταθερή τιμή για όσο θα έχουμε συμφωνήσει με τον προμηθευτή μας. Η δεύτερη είναι το κυμαινόμενο κίτρινο τιμολόγιο που διαμορφώνεται ανάλογα με τη χρηματιστηριακή τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό θα τιμολογείται στο τέλος. Τέλος, είναι και το δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί, το οποίο συνδέεται με τους έξυπνους μετρητές και θα το επιλέξουν αυτοί που τους διαθέτουν».

Ο κ. Καρέλης σχολίασε επίσης ότι «το ποιο τιμολόγιο επιθυμούμε, θα το δηλώνουμε στους προμηθευτές μας οι οποίοι θα μας ενημερώσουν την 1η Δεκεμβρίου για τα προτεινόμενα τιμολόγια. Είναι δαιδαλώδες το σύστημα από ότι φαίνεται, ελπίζουμε να τα καταφέρουν οι καταναλωτές».