ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Έρχεται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ποιοι θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξειδικεύσεις σχετικά με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιοηθούν σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα οι δηλώσεις πραγματοποιηθούν από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά, το πρωί της Πέμπτης στις 11.

Ποιοι θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα, θα είναι οι εξής κατηγορίες:

Οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων, έτσι ζευγάρι με δύο παιδιά θα πάρει τον Δεκέμβριο 350 ευρώ.

Θα ενισχυθούν επίσης οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες

«Σκοπός μας δεν είναι απλά να μειώσουμε τον πληθωρισμό αλλά να δούμε και σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε μείωση τιμών. Εκεί κατατείνει και η προσπάθεια που κάνουμε με το 5% στα τρόφιμα. Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο οποίος ανακοίνωσε:

Επιπλεόν 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα είπε:

«Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».