ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή δεδομένων με την αποχή των συμβολαιογράφων - Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις

Αλλαγή δεδομένων με την αποχή των συμβολαιογράφων - Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις

Τι ισχύει με την αποχή των συμβολαιογράφων και πότε αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για να επιλυθεί το ζήτημα

Συνεχίζεται, όπως φαίνεται, η αποχή των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων.

Παρότι την Παρασκευή υπήρξε συμφωνία των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για το ζήτημα και άρση της αποχής, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αναφέρεται ότι η αποχή συνεχίζεται και εξακολουθεί να ισχύει.

Μάλιστα οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γεννέσθαι, θα αποφασιστούν τη Δευτέρα 27/11:

«Μετά το από 18.11.2023, ήδη αποσταλέν σε όλους, κοινό ανακοινωθέν των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σας υπενθυμίζουμε ότι η αναγγελθείσα για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 αποχή από τα καθήκοντά μας ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ, σύμφωνα με τα οριζόμενα κατά την πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σώματος της 13ης Νοεμβρίου 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατά την από 18.11.2023 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, η οποία θα εκτιμήσει τις εξελίξεις σχετικά με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και θα λάβει νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ως άνω κοινό ανακοινωθέν της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε.»