ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε γίνεται η πρώτη πληρωμή - Οι προϋποθέσεις

Επίδομα θέρμανσης: Πότε γίνεται η πρώτη πληρωμή - Οι προϋποθέσεις

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις έως και τον Απρίλιο

Σε λειτουργία για την υποβολή αιτήσεων έως τις 8 Δεκεμβρίου θα είναι η πλατφόρμα mythermansi.gr.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις, ανάλογα με τον χρόνο προμήθειας του μέσου θέρμανσης και θα ανέρχεται από 100 έως 1.000 ευρώ με τους δικαιούχους να είναι περισσότεροι μετά την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων.

Η πρώτη πληρωμή αναμένεται έως τις 22 Δεκεμβρίου για αγορές έως 30 Νοεμβρίου 2023 με την προϋπόθεση τα παραστατικά να έχουν καταχωρηθεί έως και 8 Δεκεμβρίου

Η επόμενη δόση θα καταβληθεί έως 29 Φεβρουαρίου 2024 για αγορές έως 31 Ιανουαρίου 2024 και για παραστατικά έως και 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η τρίτη και τελευταία πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει έως τις 30 Απριλίου για αγορές έως 31 Μαρτίου 2024 και καταχώρηση παραστατικών έως και 15 Απριλίου 2024.

Πώς κάνετε την αίτηση

Εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με κωδικούς taxisnet και στην αίτησή της αναγράφονται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του αιτούντος προσώπου – υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,

β) το ονοματεπώνυμό του,

γ) ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,

δ) ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,

ε) η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,

στ) το ΑΦΜ του προσώπου στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός ρεύματος και το ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή που έκδωσε τον τελευταίο διαθέσιμο λογαριασμό και

ζ) τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

Αφού ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια από την ΑΑΔΕ, αποστέλλονται τα στοιχεία ΑΦΜ δικαιούχου, ΑΦΜ που εκδίδεται ο λογαριασμός, ΑΦΜ και επωνυμία του προμηθευτή, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας και το ύψος της επιδότησης που δικαιούται στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να τα κοινοποιήσει στους προμηθευτές και να εφαρμόσουν την επιδότηση στους λογαριασμούς υπό μορφή έκπτωσης.