ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Πότε λήγει η υποβολή αιτήσεων – Τα ποσά ενίσχυσης

Market Pass: Πότε λήγει η υποβολή αιτήσεων – Τα ποσά ενίσχυσης
INTIME.

Η πλατφόρμα για το Market Pass θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 08 Ιανουαρίου 2024.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Market Pass συνεχίζεται κανονικά, με την πλατφόρμα να είναι ανοικτή έως και την 8η Ιανουαρίου 2024, για όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν το ποσό της ενίσχυσης έως τη 15η Ιανουαρίου 2024.

Οι κάτοικοι των περιοχών που «χτυπήθηκαν» από τις φυσικές καταστροφές του Σεπτεμβρίου, θα λάβουν επιπλέον επίδομα και μάλιστα, διπλάσιο για Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Οι ψηφιακές κάρτες παραμένουν ενεργοποιημένες έως την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της αρχίζει από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το παραπάνω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως τη 15η Ιανουαρίου 2024.

Πότε λήγει το Market Pass

Mε τη νέα απόφαση, παρατείνεται η διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Όλες οι διατάξεις προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης

Πριν από την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων, διενεργείται η πληρωμή.

Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή τον τραπεζικό του λογαριασμό, ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο, θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να υποβάλλει εκ νέου την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2024. Αν υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

Σχετικές ειδήσεις