ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Εκτοξεύεται η τιμή και στο σουβλάκι - Πάνω από τα 4 ευρώ η τιμή του

Ακρίβεια: Εκτοξεύεται η τιμή και στο σουβλάκι - Πάνω από τα 4 ευρώ η τιμή του
EUROKINISSI

Ακρίβεια: Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, η μέση τιμή στο σουβλάκι έχει αυξηθεί κατά ένα ευρώ.

Για δεκαετίες το σουβλάκι αποτελούσε ένα από τα πιο γευστικά και το πιο οικονομικά fast food της Ελλάδας. Ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια η τιμή του συνεχώς αυξάνεται. Και όπως όλα δείχνουν είναι πλέον έτοιμο να σπάσει το «φράγμα» των 4 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μέση τιμή του έχει αυξηθεί κατά ένα ευρώ σε δύο χρόνια - από 2,5 ευρώ που ήταν η τιμή του το 2021, σήμερα έχει φτάσει στα 3,5 ευρώ.

Και σε πολλά μαγαζιά πλέον κάποιος πρέπει να πληρώσει 4 ευρώ για ένα τυλιχτό - κάτι που τείνει να γίνει κανόνας. Όπως άλλωστε λένε οι επαγγελματίες, οι συνεχόμενες αυξήσεις των πρώτων υλών έχει ως αποτέλεσμα στην εκτόξευση της τιμής του - και όπως δηλώνουν δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να το αποτρέψουν αυτό.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάνε διάφορες επιλογές, ώστε να καταφέρουν να μειώσουν τη τιμή του, έστω κι αν χρειαστεί να μειώσουν τα υλικά του. Κάπως έτσι στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση το σουβλάκι να έχει διαφορετική τιμή ανάλογα τα υλικά, για παράδειγμα άλλη τιμή με πατάτες άλλη χωρίς.

Υπάρχει (φθηνή) λύση;

Πριν από λίγες ημέρες το Newsbomb.gr είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του σωματείου ψητοπωλών και κατασκευαστών σουβλακίων Αττικής, Νίκο Αγγελοσούλη, προκειμένου να μάθει για την ακρίβεια στο σουβλάκι, αλλά και πώς μπορούν να βρεθούν πιο οικονομικές λύσεις.

Το τρίπτυχό της επιτυχίας όπως μας λέει είναι: «Τιμή – Ποιότητα – Εξυπηρέτηση». Ενώ συμπλήρωσε ότι βλέποντας την άνοδο των τιμών συμβούλευσε τους συναδέλφους του να συνεχίζουν να επεξεργάζονται το κρέας εκείνοι και να σταθούν στις δυνάμεις τους φέρνοντας τον κόσμο στα καταστήματά τους.

Και κατέληξε συμβουλεύοντας τους καταναλωτές: «Οφείλουν να κάνουν έρευνα οι καταναλωτές και να βλέπουν τι είναι αυτό που τους συμφέρει»