ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπληξη - Μείωση στο τέλος επιτηδεύματος 50% για όλους

Έκπληξη - Μείωση στο τέλος επιτηδεύματος 50% για όλους

Αλλαγή έκπληξη στο φορολογικό νομοσχέδιο 

Μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% οριζόντια για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις θα προβλέπει το κείμενου του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η νέα αυτή σημαντική αλλαγή συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες στην κυβέρνηση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα ενταχθεί στο τελικό κείμενο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος θα μειωθεί κατά 50% από τα 650 στα 325 ευρώ για όλους τους αυτοαπασχολούμενους είτε εντάσσονται είτε όχι στο νέο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Για το φορολογικό έτος 2024 και για τα επόμενα φορολογικά έτη θα προβλέπεται πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλες τις επιχειρήσεις. Η οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για τους αυτοαπασχολούμενους θα περιορίσει την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα προκύψουν το 2024 για όσους εξ αυτών φορολογηθούν με το νέο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων ενώ για τους υπόλοιπους θα παραμείνει μια αμιγής ελάφρυνση της τάξεως των 325 ευρώ ετησίως.