ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: «Φωτιά» φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ακρίβεια: «Φωτιά» φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
(Photo by Richard Baker / In Pictures via Getty Images)

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλους φέτος οι καταναλωτές για τα Χριστούγεννα 

Πιο ακριβά Χριστούγεννα θα κάνουν οι καταναλωτές, που θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα ψώνια των εορτών. Μπορεί στη Βαρβάκειο αγορά να προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, όμως οι καταναλωτές θα πληρώσουν κατά 10% πιο ακριβά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που δεν έχει μόνο γαλοπούλα, αλλά πολλά είδη, δεν είναι όπως το Πάσχα. Έχουμε χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γουρουνάκι μικρό γάλακτος. Δεν είναι ανάγκη να επικεντρωθεί κάποιος στη γαλοπούλα αφενός μεν και αφετέρου δεν γνωρίζουμε ακόμα για τις τιμές της γαλοπούλας. Είναι νωρίς ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ευρυπιώτης ανέφερε ενδεικτικά πού κυμαίνονται σήμερα οι τιμές πώλησης στο χοιρινό, στο αρνάκι και στο μοσχάρι στην Βαρβάκειο Αγορά. «Η τιμή για το χοιρινό κυμαίνεται από 4,99 μέχρι 6 ευρώ, η τιμή στο αρνάκι αρχίζει από τα 7,99 ευρώ και η τιμή στο μοσχάρι χωρίς κόκκαλο - το καθαρό είναι στα 9,80 ευρώ. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι τιμές» σημείωσε.

«Οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περσινές στη Βαρβάκειο Αγορά. Tώρα εάν μας ανεβάσουν τις τιμές, αυτές θα αυξηθούν» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ρωτήθηκε πόσο θα πωλείται φέτος η γαλοπούλα στη Βαρβάκειο Αγορά. «Οι γαλοπούλες θα έρθουν την παραπάνω εβδομάδα. Θα ξέρουμε τότε πού θα κυμανθούν οι τιμές. Γιατί ακόμα είναι νωρίς. Και να την φέρουμε τώρα την γαλοπούλα δεν πρόκειται να την πάρει κανένας» απάντησε και ανέφερε πως πέρυσι η τιμή της γαλοπούλας ήταν στα 8 με 9 ευρώ.

Κατά 10% πιο ακριβό το τραπέζι των Χριστουγέννων

Εκπρόσωποι της αγοράς, πάντως, μιλώντας στον Alpha, ήταν κατηγορηματικοί πως το τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι φέτος πιο ακριβό κατά 10%, καθώς οι ανατιμήσεις μόνο στα σούπερ μάρκετ ξεπερνούν το 20%. Όπως προκύπτει μάλιστα από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ένα πλήρες χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 6 άτομα με συνοδευτικά κρασί και γλυκά που πέρυσι κόστιζε 150 ευρώ, φέτος θα στοιχίσει στους καταναλωτές 165 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις