ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ερμού στους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου - «Φωτιά» τα ενοίκια των καταστημάτων

ermou
Photo: Εurokinissi

Τα ενοίκια στο «πάνω» τμήμα της Ερμού πλέον φθάνουν στα 3.200 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα

Η οδός Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, συγκαταλέγεται πλέον στους 15 ακριβότερους δρόμους του κόαμου καταγράφοντας υψηλότερες τιμές ενοικίων από εμπορικούς δρόμους της Βαρκελώνης και του Άμστερνταμ,

Τα ενοίκια στο «πάνω» τμήμα της Ερμού πλέον φθάνουν στα 3.200 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα, καταγράφοντας 6% αύξηση σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ενώ παρουσίασαν πτώση μόλις 4% την περίοδο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας οι τιμές των καταστημάτων είναι πολύ υψηλές και μπορεί να στοιχίζουν από 20-30.000 ευρώ έως και πάνω από 100.000 τον μήνα για μεγάλα καταστήματα.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης «Main Streets Across the World» της Cushman & Wakefield, η Ερμού σκαρφάλωσε στην 15η θέση από τη 19η που είχε το 2017 – στη σχετική κατάταξη, ξεπερνώντας την Passeig de Gracia της Βαρκελώνης και την Parizska της Πράγας, αναφέρει το makthes.gr

Η μελέτη της της Cushman & Wakefield, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1988, παρακολουθεί τους κορυφαίους εμπορικούς δρόμους σε 92 πόλεις. Αυτή είναι η πρώτη ετήσια έκθεση μετά το 2019, που μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τις συγκριτικές επιδόσεις των αγορών πριν και μετά την πανδημία.

Η 5η Λεωφόρος ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος του κόσμου

Την πρώτη θέση με τα ακριβότερα ενοίκια έχει η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης, η οποία ανέκτησε τη θέση της ως ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο, με μέσο όρο ενοικίων 1.756 ευρώ/τ.μ./μήνα.

Η συγκράτηση του δολαρίου Χονγκ Κονγκ σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ βοήθησε το Χονγκ Κονγκ να διατηρήσει τη δεύτερη θέση το 2022, με την Tsim Sha Tsui στα 1.261 ευρώ/τ.μ./μήνα, να εκτοπίζει το Causeway Bay.

Στην τρίτη θέση, η Via Montenapoleone του Μιλάνου με 1.212 ευρώ/τ.μ./μήνα είναι για πρώτη φορά ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της Ευρώπης, σκαρφαλώνοντας πάνω από τη New Bond Street στο Λονδίνο και τη Avenue des Champs Élysées στο Παρίσι.