ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για Όλους: Πότε θα γίνουν αιτήσεις - Δικαιούχοι και πολύτεκνοι

Τουρισμός για όλους

Οι δικαιούχοι που θα έχουν ενισχυμένο ποσό για να κάνουν τις διακοπές τους με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αυξάνονται καθώς σε αυτούς προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,

Τον Ιανουάριο ανοίγει ξανά η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους» και τα εισοδηματικά κριτήρια διευρύνονται για τον β' κύκλο του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι που θα έχουν ενισχυμένο ποσό για να κάνουν τις διακοπές τους με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αυξάνονται καθώς σε αυτούς προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι.

Το ποσό που θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι, που θα κληρωθούν, θα είναι αυξημένο σε σύγκριση με τον α' κύκλο. Από το υπουργείο Τουρισμού διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους.

Παράλληλα το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον α’ κύκλο.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2024 και έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Ενισχύεται ο εσωτερικός τουρισμός

«Το πρόγραμμα του εσωτερικού τουρισμού απευθύνεται πλέον σε πολύ περισσότερους δυνητικά δικαιούχους, καθώς έχουμε αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια και έχουμε εντάξει περισσότερες ευαίσθητα κοινωνικά κατηγορίες» δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Μας ενδιαφέρει να γίνει χρήση από τους δικαιούχους για τις δύο χειμερινές περιόδους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις ορεινές περιοχές της χώρας, τις περιοχές εκείνες που λειτουργούν εκτός της καλοκαιρινής σεζόν» πρόσθεσε.

Ευχόμαστε το «Τουρισμός για όλους» να βρει ανταπόκριση και όλο και περισσότεροι δυνητικά δικαιούχοι να κάνουν χρήση του προγράμματος και με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη», σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη.