ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Appodixi: Πού θα βρείτε την εφαρμογή που δίνει «μπόνους» έως 3.000 ευρώ για τις «μαϊμού» αποδείξεις

Appodixi: Πού θα βρείτε την εφαρμογή που δίνει «μπόνους» έως 3.000 ευρώ για τις «μαϊμού» αποδείξεις
Eurokinissi

Σε λειτουργία είναι η νέα έκδοση της εφαρμογής «appodixi». Με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχέδιου θα θεσπιστεί και το μπόνους που θα δίνεται από εδώ και στο εξής, σε όσους καταγγέλλουν πλαστές αποδείξεις.

Το μπόνους αυτό θα ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής για την οποία έγινε η καταγγελία, αλλά δεν θα υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

Appodixi και μπόνους μέχρι 3.000 ευρώ

Στη νέα έκδοση που είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play και στο Apple Store, περιλαμβάνονται προσαρμογές, έτσι ώστε η εφαρμογή «appodixi»:

  • είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS 17.1
  • αναγνωρίζει το QRCode των ΦΗΜ που έχουν αναβαθμιστεί, περιλαμβάνοντας πλέον και την ημερομηνία και ώρα έκδοσης του παραστατικού (Α.1173/2022).

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή appodixi πραγματοποιείται μέσω του μηχανισμού αυτόματης ενημέρωσης και η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Ειδικότερα, για τους χρήστες της εφαρμογής που λειτουργεί σε iOS 17.1 επισημαίνεται ότι πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσουν την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής και στη συνέχεια να κατεβάσουν τη νέα έκδοση από το Apple Store.

«Χαμένοι» όσοι έχουν κάνει ήδη καταγγελίες

Δεν θα λάβουν μπόνους όσοι έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγγελίες.

Συγκεκριμένα φορο-μπόνους για όσους αποκαλύπτουν τις ψεύτικες αποδείξεις, θα ενεργοποιηθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κατά συνέπεια, θα μείνουν χωρίς υλική επιβράβευση χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει έως τώρα περισσότερες από 140.000 επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.