ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Το σχέδιο του Σολτς απέτυχε - Δεν θα ψηφιστεί φέτος ο προϋπολογισμός του 2024

Γερμανία: Το σχέδιο του Σολτς απέτυχε - Δεν θα ψηφιστεί φέτος ο προϋπολογισμός του 2024

Ο αγώνας δρόμου του Όλαφ Σαλτς να βρεθεί ένα σχέδιο για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2024 για τη Γερμανία δεν είχε αίσιο τέλος. 

Η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης έχει πρόβλημα - κι αυτό δεν φαίνεται να λυθεί άμεσα. Τα πρώτα προβλήματα προέκυψαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έκρινε ότι η χρηματοδότηση για τον προϋπολογισμό του 2024, που είχε ήδη ανακοινωθεί τον Ιούλιο, ήταν αντισυνταγματική.

Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την γερμανική κυβέρνηση για να βρει έναν τρόπο ώστε να καλύψει μια τρύπα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την Bild, αυτός ο τρόπος δεν βρέθηκε και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ψηφιστεί φέτος ο προϋπολογισμός του 2024.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Αν και έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε, ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν μπορεί να ψηφιστεί εγκαίρως φέτος» φέρεται να ανέφερε σε μήνυμά της προς τους βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος η Κάτγια Μαστ.