ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού και μείωση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Σκρέκας: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού και μείωση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Όπως επισημάνθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)

Τον κυβερνητικό στόχο, αλλά και τις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς έδωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ο υπουργός Ανάπτυξης, αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας, στόχος είναι τόσο η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, όσο και η μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης

«Είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχθώ σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το σημαντικό έργο που διενεργεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς.

Περιγράψαμε τις δράσεις της κυβέρνησής μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η ΔΙΜΕΑ στην προσπάθεια αυτή. Στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε συνδυασμό με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Σε μια περίοδο με απρόβλεπτες διακυμάνσεις, έχουμε πάρει σειρά μέτρων που τονώνουν τον ανταγωνισμό, αποτρέπουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και ενδυναμώνουν τον καταναλωτή. Η ΔΙΜΕΑ εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή τους και τα έμπειρα στελέχη της είναι πολύτιμος αρωγός».