ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου για το «καλάθι του Αη Βασίλη»

Πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου για το «καλάθι του Αη Βασίλη»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το «καλάθι του Άη Βασίλη», που θα περιλαμβάνει παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, ενώ η λίστα με όσα προϊόντα περιλαμβάνονται σε αυτό θα αποστέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και θα ελέγχεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στη Βουλή υπερασπιζόμενος σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια, τόνισε: «Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια».

«Συγκεκριμένα, όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεώνονται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστο ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα.

Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους αυτών των προϊόντων», εξήγησε ο υπουργός.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι, προαιρετικά και αν το θέλουν, μπορούν να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη» και επιχειρήσεις με μεικτό τζίρο κάτω από ένα εκατομμύριο, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό.