ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Προς επιβολή προμήθειας στις συναλλαγές με IRIS στο νέο έτος

Τράπεζες: Προς επιβολή προμήθειας στις συναλλαγές με IRIS στο νέο έτος

Επιβολή προμήθειας στις συναλλαγές των ελεύθερων επαγγελματιών με IRIS θα επιβάλλουν οι τράπεζες 

Επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές με το IRIS, φαίνεται να σχεδιάζουν οι τράπεζες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά την 1η Ιανουαρίου, οπότε καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες η δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS, σχεδιάζεται επιβολή προμήθειας στις μέχρι σήμερα δωρεάν συναλλαγές.

Πιο αναλυτικά, ενώ οι τράπεζες προσφέρουν τώρα το σύστημα πληρωμών IRIS χωρίς χρεώσεις για όλους τους συναλλασσόμενους, από την 1η Ιανουαρίου σχεδιάζουν την επιβολή προμήθειας στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να κάνουν ελεύθερα συναλλαγές χωρίς χρεώσεις, ωστόσο οι τράπεζες προσανατολίζονται σε αρκετά υψηλή προμήθεια - γύρω στο 1% - για κάθε επιχειρηματική συναλλαγή.

Με τον τρόπο αυτό, θα αποκομίσουν σημαντικά έσοδα από τη μεγάλη αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στους τζίρους των άμεσων πληρωμών, δίνοντας, παράλληλα, κίνητρο στους επιχειρηματίες να προωθούν τις συναλλαγές μέσω του IRIS, αφού οι συναλλαγές μέσω POS έχουν προμήθειες που φτάνουν το 2%.