ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 3 λόγοι που εξηγούν γιατί χρειάζεται να σκεφτούμε διαφορετικά, αποκτώντας ασφάλιση κατοικίας

Οι 3 λόγοι που εξηγούν γιατί χρειάζεται να σκεφτούμε διαφορετικά, αποκτώντας ασφάλιση κατοικίας

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα που βιώσαμε με αφορμή την πανδημία, μάς έκανε να αναθεωρήσουμε την εικόνα που έχουμε για το σπίτι μας, καθώς και τη σχέση μας με αυτό, αναβαθμίζοντας τον ρόλο του στην καθημερινότητά μας: Το σπίτι μας απέκτησε κεντρικό ρόλο σε πολλές εκφάνσεις της ζωή μας.

Η αλλαγή αυτή στη νοοτροπία μας, δεν ήταν προσωρινή και δεν παρήλθε με την «επιστροφή στην κανονικότητα». Το σπίτι μας είναι πάρα πολλά περισσότερα από «μόνο» ένα μέρος ξεκούρασης. Πλέον, είναι το προσωπικό μας καταφύγιο που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, στο οποίο επιστρέφουμε μετά από μια γεμάτη ημέρα. Είναι ο χώρος που ενίοτε, περιστασιακά ή και σε πιο μόνιμη βάση, μετατρέπεται στον χώρο εργασίας μας ή στον χώρο που απολαμβάνουμε τη γυμναστική μας. Για να μην αναφέρουμε ότι έχει βρει πάλι την αίγλη του ως τόπος συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για να ζήσουμε μαζί εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέσα σε όσα μας προσφέρει.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα απρόβλεπτα και έντονα φυσικά φαινόμενα που μάς απασχολούν όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, αναπόφευκτα επαναπροσδιορίσαμε τόσο την αξία του σπιτιού όσο και τη σχέση μας μαζί του. Σταματήσαμε να βλέπουμε το σπίτι μας απλά ως «τέσσερις τοίχους», στους οποίους περνάμε λίγες ώρες την ημέρα· αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι είναι συνώνυμο της ασφάλειας - της δικιάς μας και των αγαπημένων μας προσώπων.

Ας μην ξεχνάμε ότι το σπίτι μας, εκφράζει την προσωπικότητά μας και στεγάζει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Είναι εκείνος ο χώρος στον οποίο περνάμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Τελικά, είναι εκείνο το περιβάλλον που δημιουργεί όμορφες, ζεστές καθημερινές αναμνήσεις που είναι δύσκολο να τις ξεχάσουμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Έτσι, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία του χώρου μας, των παιδιών μας και γενικότερα των κοντινών μας ανθρώπων. Είναι μία επένδυση που προστατεύει όσους και όσα αγαπάμε, προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής και μας κινητοποιεί να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά γιατί αξίζει να συμπεριλάβουμε την ασφάλιση του σπιτιού στον άμεσο προγραμματισμό μας.

Ασφάλιση σπιτιού σημαίνει καθημερινή προστασία

Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έχει μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Πλέον, δεν θεωρείται ένα φαινόμενο που θα απασχολήσει τις γενιές που θα έρθουν, αντίθετα, αφορά εμάς, σήμερα.

Το βλέπουμε από την αύξηση της εκδήλωσης έντονων φυσικών φαινομένων -όχι μόνο στην Ελλάδα, που ήδη γνωρίζει καλά τι σημαίνει «σεισμός», αλλά παγκοσμίως- η οποία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα και την ασφάλειά μας.

Αναπόφευκτα αλλάζει και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και αξιολογούμε την ασφάλεια στην καθημερινότητα και την περιουσία μας, με αποτέλεσμα η ολοκληρωμένη ασφάλιση του σπιτιού μας να φαντάζει πλέον μονόδρομος. Όχι τυχαία, καθώς, σε μία ρευστή καθημερινότητα, μπορεί να προσφέρει τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε.

Και όταν γνωρίζουμε εις βάθος ότι το σπίτι μας -και μαζί με αυτό, ουσιαστικά, όσοι και όσα αγαπάμε- είναι προστατευμένο ό,τι κι αν συμβεί, αισθανόμαστε περισσότερο ήρεμοι και σίγουροι για το μέλλον. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ασφάλιση σημαίνει περισσότερη οικονομία

Σε αυτό το πλαίσιο της συχνότερης εμφάνισης ακραίων φυσικών φαινομένων, ένα νέο μέτρο προωθεί την έννοια της προστασίας της κοινωνίας και μας παρακινεί να επενδύσουμε στο μέλλον και την ασφάλειά μας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ασφαλίσει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ έως και 10% για το 2024. Αξίζει να γνωρίζουμε ότι προκειμένου να διασφαλίσουμε την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για το 2025, αρκεί να έχουμε ασφαλίσει την κατοικία μας από 3 έως 12 μήνες εντός του 2024.

Υπό αυτό το πρίσμα, για την ασφάλιση του σπιτιού μας είναι απαραίτητη η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος που όχι μόνο θα μας προστατεύει από τα φυσικά φαινόμενα, αλλά θα είναι και οικονομικά προσιτό. Επιλέγοντας την ολοκληρωμένη ασφάλιση σπιτιού που προσφέρει η Generali για την πλήρη προστασία από φυσικά φαινόμενα και σεισμό, κερδίζουμε έκπτωση έως 20% στα ασφάλιστρά μας και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε μείωση στον ΕΝΦΙΑ έως 10%. Μια οικονομικά αποδοτική ασφάλιση σπιτιού, που μας παρέχει την εγγύηση πως κάνουμε για το σπίτι μας ό,τι χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουμε και το οικογενειακό «πορτοφόλι».

Σύγχρονη ασφάλιση σημαίνει υποστήριξη και βελτίωση της καθημερινότητας

Με την καθημερινότητα να τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και τον χρόνο να είναι περιορισμένος, όλοι έχουμε ανάγκη κάποιον δίπλα μας που να μας βοηθάει με τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Καθώς μία από αυτές είναι και η ασφάλιση του σπιτιού μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Generali προσφέρει άμεση τεχνική υποστήριξη όλο το 24ώρο για κάθε πιθανή ζημιά που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε και επίσης, ολοκληρωμένο συνδυασμό καλύψεων σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, αλλά και προσαρμογή των καλύψεων με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού μας. Και όλα αυτά, ενώ εγγυάται ψηφιακή εξυπηρέτηση και γρήγορη ανταπόκριση ό,τι κι αν συμβεί, από εξειδικευμένους συμβούλους που είναι πάντα δίπλα μας με αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις.

Ας σκεφτούμε λοιπόν, σήμερα, διαφορετικά και ας δούμε πώς στη σύγχρονη εποχή, το σπίτι μας κι εμείς χρειαζόμαστε και μπορούμε να αποκτήσουμε την ασφάλεια που μας ταιριάζει. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η ολοκληρωμένη ασφάλιση κατοικίας έναντι σε κάθε φαινόμενο δεν συνεπάγεται μόνο την προστασία του σπιτιού μας και των αντικειμένων που περιλαμβάνει. Κυρίως εξασφαλίζει τις όμορφες, κοινές στιγμές μας με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, την καθημερινότητα που χτίζουμε και τόσο αγαπάμε.

Η Generali πιστεύει βαθιά ότι η ασφάλιση είναι μοναδική όπως εμείς και κάνει πράξη την πεποίθηση αυτή μέσα από τα προγράμματα που μας προσφέρει, για ένα σπίτι ασφαλέστερο που κάνει την καθημερινότητά μας, καλύτερη.