ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στην κατάλληλη επιλογή ασφάλισης κατοικίας

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στην κατάλληλη επιλογή ασφάλισης κατοικίας

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η έννοια της ασφάλειας έχει αποκτήσει ουσιαστική σημασία και υπόσταση, δεν είναι ούτε κάτι γενικό και αόριστο ούτε ένα προνόμιο που αφορά τους λίγους, με τον άνθρωπο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αυτή η αλλαγή δεν έχει έρθει τυχαία. Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιήσαμε από πρώτο χέρι -και έντονα- ότι το απρόβλεπτο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Εξελίξεις αλλά και φαινόμενα (φυσικά, και όχι μόνο) που δεν βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα μας φέρνουν πολλαπλές αλλαγές -τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Πέρα από τα προφανή, αυτό έχεις ως συνέπεια να δημιουργείται ένα ευρύτερο περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς -ενίοτε με ρυθμό που νιώθουμε ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε. Με τη σειρά του, αυτό οδηγεί στο να μην αισθανόμαστε σίγουροι για το μέλλον.

Ποιος, όμως, δεν θέλει να βλέπει με αισιοδοξία το αύριο και να γνωρίζει ότι το σπίτι του είναι ασφαλές και η οικογένεια και οι φίλοι του χαρούμενοι; Κάπου εδώ, συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ασφάλισης για να νιώσουμε σιγουριά.

Στο επίκεντρο η προσωπική επαφή

Είναι γεγονός ότι η ασφαλιστική αγορά έχει αρχίσει να μετασχηματίζεται ψηφιακά, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και τις καινοτομίες της. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν, ακόμα και σήμερα, το μοντέλο ασφάλισης αυτό που αξιοποιεί όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, έχοντας όμως στο επίκεντρο τον ασφαλιστικό σύμβουλο.

Στην εποχή της τεχνολογικής προόδου, η προσωπική σχέση παραμένει ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα τόσο προσωπικά όσο το σπίτι, η οικογένεια του καθενός. Ειδικά, επίσης, σε περιόδους γρήγορων μεταβολών και μεγάλου όγκου πληροφοριών, είναι απαραίτητος ο εξειδικευμένος ασφαλιστικός σύμβουλος που προσφέρει πληρέστερη καθοδήγηση και βοηθά στην επιλογή του μοναδικού προγράμματος που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρά μας. Και όσο πιο μακροχρόνιες σχέσεις έχει με τους ανθρώπους που τον αναζητούν, τόσο περισσότερο θα είναι σε θέση προτείνει ουσιαστικά στοχευμένες λύσεις.

Επιπλέον, ο ασφαλιστικός σύμβουλος, χάρη στην εμπειρία του, έχει την ικανότητα να μας κρατάει ενήμερους για τις εξελίξεις στον κλάδο της ασφάλισης που μας ενδιαφέρει, προστατεύοντάς μας παράλληλα από καταστάσεις που μπορεί να μας εκθέσουν σε κίνδυνο.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος στο πλάι μας

Φαίνεται, λοιπόν, πως παρά την εμφάνιση και ενίσχυση νέων εργαλείων και τρόπων ασφάλισης, ο ασφαλιστικός σύμβουλος και η άμεση επαφή μαζί του αποτελούν σταθερή αξία στην ασφαλιστική αγορά. Η Generali, αναγνωρίζοντας ακριβώς αυτό, επενδύει με συνέπεια στον άνθρωπο και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα διευρυμένο δίκτυο συμβούλων.

Για την ακρίβεια, περισσότεροι από 3.500 εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι δίπλα μας με λύσεις, που χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία και καινοτομία, για εμάς και το σπίτι μας, αλλά και την οικογένεια και την επιχείρησή μας. Γι’ αυτούς που αξιοποιούν τα νέα online εργαλεία, η Generali εξυπηρετεί τους πελάτες της και σε ψηφιακό περιβάλλον και ανταποκρίνεται γρήγορα, ό,τι κι αν συμβεί.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι προσφέρει άμεση τεχνική υποστήριξη όλο το 24ώρο για κάθε πιθανή ζημιά, αλλά κι ολοκληρωμένους συνδυασμούς καλύψεων, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, οι οποίοι προσαρμόζονται με βάση τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού μας.

Στο πλαίσιο του προφίλ του ενημερωμένου ασφαλιστικού σύμβουλου, ο πραγματικά ενημερωμένος επαγγελματίας γνωρίζει ότι, λόγω της εμφάνισης ακραίων φυσικών φαινομένων, υπάρχει μία νέα νομοθεσία που στοχεύει στην προστασία της κοινωνίας, ωθώντας μας να επενδύσουμε στο μέλλον και την ασφάλειά μας. Έτσι, θα γνωρίζει ότι, για τους ιδιοκτήτες που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος έως και 10% για το 2024. Από εκεί και πέρα, για να διασφαλίσουμε την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος, το 2025, αρκεί να έχουμε ασφαλίσει το σπίτι μας για διάστημα που εκτείνεται μεταξύ 3 έως 12 μηνών εντός του 2024.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λοιπόν, να απευθυνθούμε στον κατάλληλο ασφαλιστικό σύμβουλο ο οποίος θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε στο κατάλληλο, οικονομικά προσιτό, πρόγραμμα που θα προστατεύσει το σπίτι μας και τους αγαπημένους μας, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τις τσέπες μας. Μάλιστα, αν επιλέξουμε την ολοκληρωμένη ασφάλιση σπιτιού που προσφέρει η Generali, για να πετύχουμε την πλήρη προστασία από φυσικά φαινόμενα και σεισμό, κερδίζουμε έκπτωση έως 20% στα ασφάλιστρά μας, πέρα από τη μείωση έως 10% που έχουμε εξασφαλίσει στον ΕΝΦΙΑ.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως ακόμα και σήμερα, στην εποχή των τεχνολογικών εξελίξεων και της δημιουργίας νέων αξιών, η ύπαρξη ενός εξειδικευμένου ασφαλιστικού συμβούλου, τον οποίο εμπιστευόμαστε, μας προσφέρει ουσιαστική αξία. Πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε ποια ασφάλεια ταιριάζει πραγματικά σε εμάς και το σπίτι μας, βελτιώνοντας και κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητά μας; Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, πώς αλλιώς θα βλέπαμε το αύριο με αισιοδοξία, έχοντας εξασφαλίσει ότι η ζωή των προσώπων που αγαπάμε θα είναι γεμάτη όμορφες στιγμές που θα είναι δύσκολο να τις ξεχάσουν;

Η Generali, πιστεύοντας ότι η ασφάλιση είναι μοναδική, όπως εμείς, δημιουργεί και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα που κρατάνε το σπίτι μας κι εμάς ασφαλείς, που κάνουν το σπίτι μας ασφαλέστερο και την καθημερινότητά μας, καλύτερη.