ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Πληρώνονται 30% αύξηση οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Συντάξεις: Πληρώνονται 30% αύξηση οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Τι αύξηση θα λάβουν στις συντάξεις τους οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Αυξήσεις 30% είδαν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι με την πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου από τον ΕΦΚΑ, καθώς το πέναλτι που επιβαλλόταν μέχρι πρότινος στις συντάξεις τους καταργήθηκε άμεσα με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, για περίπου 50.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δηλώνουν την απασχόλησή τους στον ΕΦΚΑ και πολλοί εξ αυτών διαπίστωσαν ήδη από χθες κατά την πρώτη μέρα πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου ότι εισέπραξαν όλη τη σύνταξη χωρίς την περικοπή 30% που είχαν λόγω της απασχόλησής τους.

Για παράδειγμα:

1. Εργαζόμενος συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 1.100 ευρώ και πληρωτέα 770 ευρώ λόγω της ποινής 30% είδε χθες να επαναφέρεται η σύνταξη στα 1.100 ευρώ και να κερδίζει 330 ευρώ που είχε από το πέναλτι λόγω απασχόλησης.

2. Εργαζόμενος συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 1.300 ευρώ και πληρωτέα 910 ευρώ λόγω της ποινής 30% είδε χθες να επαναφέρεται η σύνταξη στα 1.300 ευρώ και να κερδίζει τα 390 ευρώ που είχε από το πέναλτι λόγω απασχόλησης.

Το ίδιο θα συμβεί και τους υπόλοιπους εργαζόμενους συνταξιούχους από τα άλλα Ταμεία που θα πληρωθούν αύριο Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, και θα πάρουν τη σύνταξη Ιανουαρίου χωρίς το πέναλτι 30%.