ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Απαντήσεις στον γρίφο της επιλογής

Τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Απαντήσεις στον γρίφο της επιλογής

Για τον γρίφο των νέων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος μίλησε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης

«Από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν πολύ καλύτερα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ΕΡΤ δίνοντας διευκρινήσεις για τον «γρίφο» των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «η καλύτερη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις τιμές και για πρώτη φορά πρώτη του μήνα θα μάθει τις τιμές, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά» ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στο πράσινο τιμολόγιο ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα του ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά. Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σας παραπλανήσει».

«1η Ιανουαρίου είναι μια ευτυχής συγκυρία. Φαίνεται ότι πάνε καλά τα τιμολόγια. Η τιμή των ρύπων που είναι γύρω στα 76 – 75 ευρώ σήμερα – ήταν 25 πριν την κρίση – αυτή δεν θα αλλάξει, συνεπώς έχουμε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό αύξησης. Πότε θα περιορίζεται το κόστος της τιμής των ρύπων για μας; Όσο περισσότερες ΑΠΕ μπαίνουν» είπε, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν πρέπει να αγχώνονται οι καταναλωτές γιατί με το πράσινο θα έχουν καλές τιμές. Θα δουν και τον πάροχό τους, μπορεί να δουν και πολύ ελκυστικές προσφορές στο μπλε», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο πολυτέκνων.