Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Νέοι δικαιούχοι από το τέλος Ιανουαρίου - Τι αλλάζει

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως,

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Νέοι δικαιούχοι από το τέλος Ιανουαρίου - Τι αλλάζει
1'

Αυξάνονται από το τέλος Ιανουαρίου οι δικαιούχοι και τα ποσά που θα λάβουν οι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ήδη τα ποσά αναδιαμορφώθηκαν με την αύξηση του 8%, και ανήλθαν τον Δεκέμβριο σε 216 ευρώ αντί 200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 108 ευρώ αντί 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 54 ευρώ αντί 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 972 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Επιπλέον η αύξηση του εγγυημένου ποσού συμπαρασύρει και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, τους έξι τελευταίους μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά:

Το εξαμηνιαίο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει πλέον το ποσό των 5.832 € (έναντι 5.400 € προ της αυξήσεως), ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Υπενθυμίζεται πως από τον Σεπτέμβριο οι κοινωνικές παροχές του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται -σταδιακά- μέσω προπληρωμένων καρτών, μέσω των οποίων το 50% θα πηγαίνει σε ηλεκτρονικές πληρωμές και το υπόλοιπο σε χρήμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή