ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο λογαριασμός X της SEC "παραβιάστηκε" και έκανε tweet για έγκριση των Spot Bitcoin ETF

Ο λογαριασμός X της SEC "παραβιάστηκε" και έκανε tweet για έγκριση των Spot Bitcoin ETF

Μεγάλες αναταραχές στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων ύστερα από ανάρτηση της SEC στο επίσημο προφίλ του X (πρώην Twitter) περί έγκρισης των Spot Bitcoin ETF.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), σε επόμενη ανάρτηση αναφέρει πως έπεσε θύμα παραβίασης και η ανάρτηση αναφέρει ψευδή γεγονότα, αφού δεν έγινε καμία έγκριση ακόμα.

Η παραβίαση του λογαριασμού και ψευδής ανακοίνωση για έγκριση των

Η παραβίαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση ενός μη εξουσιοδοτημένου tweet που προκάλεσε σοκ στην αγορά κρυπτονομισμάτων . Το tweet, που περιείχε μια φωτογραφία του προέδρου της SEC Gary Gensler, δήθεν ανακοίνωνε την έγκριση αρκετών Spot Bitcoin ETF. Η παραπλανητική αυτή ανάρτηση ήταν online για περίπου 30 λεπτά προτού διαγραφεί αμέσως και αντικατασταθεί με επίσημη διάψευση από την SEC.

«Ο λογαριασμός @SECGov X παραβιάστηκε και αναρτήθηκε μια μη εξουσιοδοτημένη ανάρτηση. Η SEC δεν έχει εγκρίνει την εισαγωγή και διαπραγμάτευση spot bitcoin ETFs», διευκρίνισε η SEC σε μεταγενέστερη ανάρτηση στο X.

Άνοδος στην τιμή του

Η ψευδής ανακοίνωση προκάλεσε μια σύντομη άνοδο της τιμής του bitcoin , το οποίο έφτασε σχεδόν τα 48.000 δολάρια, πριν η αγορά διορθώσει και το κρυπτονόμισμα διαμορφωθεί σε χαμηλότερη τιμή, κάτω από τα 46.000 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Οι επενδυτές και οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων ανέμεναν με ανυπομονησία την απόφαση της SEC σχετικά με διάφορα ETF bitcoin, συμπεριλαμβανομένου ενός από την Grayscale που κατέχει περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, το οποίο αναμενόταν να εγκριθεί.

Πού οφείλεται η παραβίαση του λογαριασμού της

Αυτή η παραβίαση της ασφάλειας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή που η SEC βρίσκεται υπό έλεγχο για τη στάση της σχετικά με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα . Ο οργανισμός, με επικεφαλής τον πρόεδρο Gary Gensler, ήταν επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση ETFs bitcoin, εκφράζοντας βαθιές ανησυχίες για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Με βάση τη μέχρι τώρα έρευνα, η παραβίαση δεν οφείλεται σε παραβίαση των συστημάτων του X, αλλά μάλλον σε άγνωστο άτομο που απέκτησε τον έλεγχο ενός τηλεφωνικού αριθμού που συνδέεται με τον λογαριασμό @SECGov μέσω τρίτου μέρους», ανέφερε το X, επιβεβαιώνοντας ότι ο λογαριασμός της SEC παραβιάστηκε.

Τι επικρατεί στην αγορά

Το αποτέλεσμα της παραβίασης αυτής και της ανακοίνωσης για την έγκριση των Spot Bitcoin ETF, πέρα από την προσωρινή άνοδο της τιμής του Bitcoin, επηρέασε ολόκληρη την αγορά crypto. Συγκεκριμένα, ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε δραματικά σε όλα τα μεγάλα κρυπτονομίσματα, με το ETH να σημειώνει μια αύξηση του όγκου στο 35%.

Επιπλέον, σημαντική ήταν και η άνοδος στη ζήτηση νέων έργων όπως το Bitcoin Minetrix, το οποίο προσφέρει μια καινοτόμο πλατφόρμα εξόρυξης Bitcoin στο cloud. Πραγματοποιώντας ήδη μία από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων , το BTCMTX είδε μια ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση μετά το όλο περιστατικό, ξεπερνώντας τα 8 εκατομμύρια δολάρια σε συγκεντρωθέντα κεφάλαια. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες να εκτοξευτεί η τιμή του τις επόμενες ημέρες, είναι αρκετά μεγάλες.

Αγοράστε Bitcoin Minetrix εδώ

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.