ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Εσωτερικών: Πού θα γίνουν 16.500 προσλήψεις

Υπουργείο Εσωτερικών: Πού θα γίνουν 16.500 προσλήψεις

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε προσλήψεις 16.500 ατόμων στο Δημόσιο

Προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός τόνισε ότι θα προσληφθούν 16.500 άτομα σε διάφορους τομείς του Δημοσίου και ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της Υγείας. Εκεί αρχικά θα γίνουν αρχικά 6.500 μόνιμοι διορισμοί.

Όπως τόνισε η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα δοθεί επίσης έμφαση στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών – προσλήψεις σε αντίστοιχες ειδικότητες– και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό.


Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα έρχεται συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως Εσωτερικών.

Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Η Ν. Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.