ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Στις 800.000 ευρώ αυξάνεται η «Χρυσή Βίζα» - Ποιες περιοχές αφορά

Ακίνητα: Στις 800.000 ευρώ αυξάνεται η «Χρυσή Βίζα» - Ποιες περιοχές αφορά

Ερχεται νοοθετική ρύθμιση για την αύξηση της «Χρυσής Βίζας» στα ακίνητα - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τις 800.000 ευρώ

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αυξάνονται τα όρια χορήγησης της «Χρυσής Βίζας» για ακίνητα, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει αύξηση των χρηματικών ποσών για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας τουλάχιστον για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για την αγορά ακινήτων, ώστε να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με τις τιμές τόσο αγοράς όσο και ενοικίασης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ζώνη ανεβαίνει το όριο για την απόκτηση χρυσής βίζας στα 800.000 ευρώ.

Εκεί θα εντάσσονται τα νότια και βόρεια προάστια της Αττικής, τουριστικές περιοχές -και στην Κρήτη- και αρκετά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ενδεχομένως και στη Θεσσαλονίκη θα εντάσσονται διαφορετικές περιοχές, ακριβώς ώστε αυτοί οι οποίοι θα αποφασίσουν να επενδύσουν σε συγκεκριμένες περιοχές, ουσιαστικά να προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις και όχι να έχουν αυτοσκοπό την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Πλέον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα γίνει στις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σημειώνεται ότι παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα σοβαρό πρόβλημα, ειδικά στα δυτικά και στα ανατολικά προάστια με μεγάλες ανατιμήσεις.

Φαίνεται ότι και σε αυτές τις περιοχές θα «ανέβει ο πήχης», ενδεχομένως και στις 400.000 και 500.000 ευρώ και από εκεί και πέρα θα μείνουν στο όριο των 250.000 ευρώ, που είναι, άλλωστε και το σημερινό.